Budva Plaže

najlepse plaze budva
Beo Prevoz Crna Gora

Autor: Beo Prevoz

Kategorije: Putovanja

Početna » Budva Plaže

Budva, poznata kao biser Jadrana, nudi mnoštvo prelepih plaža koje oduzimaju dah. Budva plaže su raj za ljubitelje sunca i mora, gde svaki posetilac može pronaći savršeno mesto za opuštanje. Ovaj crnogorski grad nije samo destinacija za ljubitelje istorije i kulture, već i za one koji traže savršeno mesto za opuštanje uz zvuke talasa i miris mora. U ovom blogu, istražićemo najbolje plaže Budve i razloge zbog kojih su one idealne za vaš sledeći odmor.

Slovenska Plaža

Jedna od najpoznatijih plaža u Budvi, Slovenska plaža, prostire se duž šetališta ispunjenog restoranima, kafićima i prodavnicama. Savršena je za porodice sa decom zahvaljujući plitkom ulazu u vodu i raznovrsnim sadržajima. Na plaži se mogu naći različite aktivnosti, poput sportova na vodi, iznajmljivanja pedalina i vožnje kajakom. Ova plaža je često puna tokom letnjih meseci, pa je preporučljivo doći ranije kako biste zauzeli dobro mesto.

Mogren Plaža

Skrivena iza stena i dostupna pešačkom stazom od starog grada, Mogren plaža nudi mir i tišinu uz zapanjujući prirodni ambijent. Podeljena je na dva dela povezana tunelom, a kristalno čista voda idealna je za plivanje i ronjenje. Mogren plaža je omiljeno mesto za one koji žele da izbegnu gužvu i uživaju u prirodnom okruženju. Okružena liticama i bujnom vegetacijom, ova plaža pruža savršeno mesto za one koji vole avanturu i prirodu.

Jaz Plaža

Jedna od najvećih i najlepših plaža u okolini Budve, Jaz plaža, poznata je po belom pesku i bistrini vode. Ova plaža je domaćin mnogih muzičkih festivala i koncerata, što je čini popularnom među mladima. Pored sunčanja i plivanja, posetioci mogu uživati u raznim vodenim sportovima, uključujući skijanje na vodi i vožnju bananom. Plaža je opremljena ležaljkama i suncobranima, a tu su i brojni barovi i restorani koji nude osvežavajuće napitke i ukusnu hranu.

Plaža Ploče

Udaljena nekoliko kilometara od centra Budve, plaža Ploče je poznata po svojim kamenim platformama i čistoj vodi. Idealna je za one koji vole ronjenje, jer se ovde mogu istraživati bogati podvodni svet i stene. Plaža je opremljena ležaljkama, suncobranima, kao i barovima i restoranima koji nude osvežavajuće napitke i ukusne morske plodove. Zbog svoje specifične strukture, Ploče je popularna među lokalnim stanovništvom i turistima koji žele drugačije iskustvo.

Kamenovo Plaža

Kamenovo plaža je manje poznata od drugih, ali njen šarm leži u mirnom okruženju i tirkiznoj vodi. Peščana plaža je savršena za opuštanje, dok more nudi idealne uslove za plivanje. Zbog svoje manje popularnosti, ova plaža je odličan izbor za one koji traže mirno mesto daleko od turističke vreve. Okružena zelenilom, Kamenovo pruža osećaj izolovanosti i spokojstva, idealno za one koji žele da se opuste i povežu s prirodom.

Plaža Sveti Stefan

Sveti Stefan je ikonična slika Crne Gore, poznata po luksuznom odmaralištu smeštenom na ostrvu. Plaža je podeljena na dva dela – javni i privatni deo rezervisan za goste hotela. Ova plaža je savršeno mesto za one koji žele da se prepuste luksuzu i uživaju u prelepom pogledu na ostrvo. Plaža Sveti Stefan nudi ekskluzivno iskustvo, s vrhunskom uslugom i sadržajima koji će zadovoljiti i najzahtevnije posetioce.

Rafailovići Plaža

U blizini Budve, Rafailovići plaža nudi predivan pesak i čisto more. Plaža je poznata po svojim restoranima koji nude sveže morske plodove i lokalne specijalitete. Ovo je idealno mesto za opuštanje uz ukusnu hranu nakon dana provedenog na suncu. Rafailovići je popularna među porodicama, zahvaljujući svom prijateljskom ambijentu i sigurnim uslovima za decu.

Avanture i Događaji

Pored uživanja na plažama, Budva je poznata po svojim brojnim događajima i festivalima tokom leta. Od muzičkih koncerata na plaži Jaz do kulturnih manifestacija u starom gradu, uvek postoji nešto što će vas zabaviti. Aktivnosti kao što su vožnja brodom, ronjenje i istraživanje obližnjih ostrva dodatno obogaćuju iskustvo boravka u Budvi.

Budva je destinacija koja nudi različite vrste plaža, svaka sa svojim jedinstvenim karakteristikama. Bilo da tražite mesto za porodični odmor, avanturistički izlet ili romantični beg, plaže Budve pružaju savršenu kombinaciju prirodnih lepota i modernih sadržaja. Planirajte svoj sledeći odmor u ovom prelepom delu Crne Gore i uživajte u svemu što Budva ima da ponudi.

Ove plaže su samo deo onoga što Budva nudi, i svaka poseta donosi novo iskustvo. Ponesite sa sobom lepe uspomene i slike koje će vas uvek podsećati na ovaj rajski kutak na Jadranu. Neka vaš odmor u Budvi bude nezaboravan uz raznolikost plaža i aktivnosti koje ovaj prelepi grad pruža.

prevoz putnika

WhatsApp

kombi prevoz putnika

Viber

rezervacija karte

Tel