Kako odabrati destinaciju za smeštaj u Beogradu?

Srpska prestonica je poslednjih godina jedna od najpopularnijih destinacija širom Evrope, a tome su doprinele i brojne njene prednosti. Popularne turističke atrakcije, kvalitetne smeštajne jedinice i brojne aktivnosti koje su na raspolaganju samo su neki od razloga zašto vredi posetiti Beograd. Svakako, jedna od najvažnijih stvari kod turista prilikom dolaska u Beograd jeste izbor kvalitetne smeštajne jedinice. Činjenica je da će na odabir smeštajne jedinice u Beogradu uticati sama lokacija na kojoj turisti žele da odsednu. Budući da se Stan na dan Beograd mogu pronaći na svakom koraku, u nastavku teksta vam nudimo savete pomoću kojih ćete lako odlučiti da li da rezervišete smeštaj u centru ili na periferiji.

 

Smestaj u Beogradu
Smestaj Beograd

Smeštaj u Beogradu – Koju lokaciju odabrati?

Dosta je razloga na osnovu kojih se možete odlučiti baš za određenu lokaciju u Beogradu. Pre svega, vaša lokacija će prevashodno zavisiti od namere vašeg putovanja, odnosno od toga da li je vaše putovanje u turističke ili poslovne svrhe. Pre nego što definitivno odaberete lokaciju, odlučite šta je ono što najviše želite da posetite, te da li vam je cilj da za kratko vreme obiđete što veći deo grada.

Isto tako, odabir lokacije će umnogome zavisiti i od vašeg budžeta, odnosno od količine novca koju ste spremni da odvojite na smeštajnu jedinicu. Treba znati da će uglavnom smeštajne jedinice koje se nalaze u centru grada biti nekada čak i duplo skuplje, nego što je to slučaj sa apartmanima na periferiji. Isto tako, mnoga elitna i nova naselja širom Beograda imaće višu cenu u odnosu na prosek, čak iako se ne nalaze u centru grada.

Stan na dan u centru Beograda – Turističke atrakcije nadohvat ruke

Stan na dan u centru Beograda ima kako svoje prednosti, tako i svoje nedostatke. Pre svega, ukoliko dolazite u Beograd samo na par dana, centralni deo grada može biti bolji izbor u odnosu na periferiju, budući da ćete uštedeti dosta vremena na prevozu. Stoga, sve glavne turističke atrakcije u gradu biće vam nadohvat ruke, te ćete u par dana moći sve da ih obiđete i posetite. Smeštajne jedinice u okviru centralnog dela grada možete naći u delovima kao što su Stari Grad, Dorćol ili Savski Venac, a cena smeštajnih jedinica ovde kreće se od 50 evra.

Centar Beograd biće odličan izbor i za sve one turiste koji žele da imaju veće mogućnosti i prilike za druženje i izlaske. Budući da su mnogi kafići, klubovi i kafane skoncentrisani u centralnim delovima grada, obično se mladi odlučuju da traže smeštajne jedinice upravo ovde. Isto tako, veće su mogućnosti da ćete u centru grada upoznati nekoga i sklopiti novo prijateljstvo, što je veliki plus svima onima koji su druželjubivi i željni zabave i provoda.

Čak i pored ovih prednosti, mnogi turisti ipak stavljaju mane boravka u centralnom delu na prvo mesto i zaobilaze smeštaj u takozvanom krugu dvojke. Kao najveći nedostatak svakako se navode buka i konstantna gužva koja je nezaobilazna u centru grada, što mnogim turistima ume da pokvari utisak o samom gradu. Boravak u centralnom delu grada ujedno je i skuplji, te ćete mnogo više novca potrošiti na stan, hranu i zabavu nego što je to slučaj sa periferijom.

Smestaj u Beogradu
Stan na dan

Boravak na periferiji – Mirna oaza Beograda

Kada je u pitanju boravak na periferiji, činjenica je da mnogo turista sve više bira odmor na periferiji, budući da on nudi mnoštvo prednosti iz više razloga. Pre svega, apartmani na periferiji odlikuju se po nižim i povoljnijim cenama, te ćete u naseljima kao što su Ostružnica, Altina, Borča ili Surčin moći da pronađete smeštaj po ceni već od 25 evra po noćenju.

Osim povoljnijih cena, boravak na periferiji pružiće vam i dosta mirniju atmosferu, što će značiti svima onima koji su u potrazi za tišinom i mirnim okruženjem. Periferija važi za prostor na kome ima više zelenila, gužve su manje, te postoji mnogo više mesta za šetnju i razonodu u prirodi. Prednost smeštajnih jedinica na periferiji jeste ta što možete uživati u luksuzno opremljenim apartmanima sa spa pogodnostima, po ceni dosta nižoj nego što je to slučaj u centru grada. Primera radi, u lux apartmanu na Ledinama možete boraviti po ceni već od 35 evra po noćenju.

Bilo da ste ljubitelj perifernog ili centralnog dela grada, budite sigurni da će vam turistička ponuda Beograda ponuditi ono najbolje. Stoga, što pre se upustite u istraživanje smeštajnih kapaciteta srpske prestonice i odaberite apartman shodno vašim željama i afinitetima.