Najbolje plaže u Crnoj Gori za decu

Najbolje plaze u Crnoj Gori za decu
Beo Prevoz Crna Gora

Autor: Beo Prevoz

Kategorije: Putovanja

Početna » Najbolje plaže u Crnoj Gori za decu

Crna Gora za decu: Avantura na Crnogorskoj Obali

Najbolje plaže u Crnoj Gori za decu nude bezbroj mogućnosti za porodičnu zabavu i avanturu. Ako planirate porodični odmor, Crna Gora je savršena destinacija gde vaša deca mogu istraživati, igrati se i uživati u jedinstvenom prirodnom okruženju.

Šta posetiti sa decom u Crnoj Gori?

Budva

 1. Stari Grad Budva
  • Šetnja kroz uske kamene ulice Starog grada Budve je prava avantura. Deca će uživati u istraživanju drevnih zidina, poseti crkvama i trgovačkim radnjama. Mnoge radnje nude suvenire prilagođene najmlađima, a često se organizuju i dečije predstave na otvorenom.
 2. Aqua Park Budva
  • Ovaj vodeni park sa brojnim toboganima, bazenima i vodenim atrakcijama garantuje sate zabave za decu i roditelje. Posebno su popularni veliki tobogani i bazeni sa talasima. Pored toga, park nudi i specijalne dečije zone sa manjim toboganima i igralištima u vodi.
 3. Plaža Mogren
  • Idealna plaža za porodice sa decom. Deca će uživati u čistom pesku, plitkoj vodi i mogućnosti da istražuju tunele u stenama koje povezuju dva dela plaže. Plaža je opremljena kabinama za presvlačenje, tuševima i restoranima, što je čini savršenom za celodnevni boravak.
 4. Dino Secrets Park
  • Tematski park sa replikama dinosaurusa u prirodnoj veličini. Deca mogu učiti o ovim fascinantnim stvorenjima kroz interaktivne izložbe i igre. Park nudi edukativne radionice i vođene ture koje su posebno dizajnirane za mlađe posetioce.

Herceg Novi

 1. Tvrđava Forte Mare
  • Ovo je srednjovekovna tvrđava sa spektakularnim pogledom na zaliv. Deca će uživati u istraživanju starih zidina i kula. Unutar tvrđave često se održavaju kulturni događaji i festivali koji su zanimljivi za sve uzraste.
 2. Botanička Bašta
  • Jedinstvena kolekcija biljaka iz celog sveta. Deca mogu učiti o različitim vrstama biljaka i uživati u šetnji kroz prelepo uređen vrt. Bašta nudi edukativne ture i radionice za decu koje ih uvode u svet botanike.
 3. Plaža Igalo
  • Poznata po plitkoj vodi i peskovitom dnu, ova plaža je savršena za decu. Tu su i brojni kafići i restorani gde se roditelji mogu opustiti dok deca igraju u vodi. Plaža nudi i sportske aktivnosti poput odbojke na pesku i vožnje pedalina.
 4. Park Slobode
  • Prostran park sa modernim igralištima, stazama za šetnju i prostorima za piknik. Deca mogu uživati u igranju na ljuljaškama, penjalicama i toboganima. Park je često domaćin dečijih festivala i predstava.

Sutomore

 1. Velika Plaža Sutomore
  • Dugačka peskovita plaža sa plitkim ulazom u vodu, idealna za decu. Mnoštvo sportova na vodi i igrališta čine je savršenom za porodični dan na plaži. Plaža nudi i brojne kafiće i restorane sa dečijim menijima.
 2. Tvrđava Haj-Nehaj
  • Ova srednjovekovna tvrđava pruža deci priliku da istražuju ruševine i uče o istoriji ovog područja. Pogled sa tvrđave je spektakularan, a često se organizuju i vođene ture koje su prilagođene deci.
 3. Igralište u Sutomoru
  • U centru Sutomora nalazi se moderno igralište sa ljuljaškama, klackalicama i toboganima. Idealno mesto za popodnevnu zabavu za najmlađe. Igralište je okruženo kafićima, gde roditelji mogu uživati dok nadgledaju decu.

Petrovac

 1. Petrovac Plaža
  • Ova plaža sa crvenim oblucima i čistom vodom je savršena za porodice. Deca mogu plivati, graditi kule u pesku i igrati se u plitkoj vodi. Plaža je dobro opremljena sa kabinama za presvlačenje, tuševima i restoranima.
 2. Tvrđava Kastio
  • Mala tvrđava na kraju plaže pruža odličan pogled na Petrovac i more. Deca će uživati u istraživanju ove istorijske znamenitosti. Tvrđava često organizuje dečije radionice i interaktivne ture.
 3. Lučice Plaža
  • Manja, ali veoma lepa plaža, udaljena samo nekoliko minuta hoda od centra Petrovca. Idealna za decu zbog plićaka i prirodne hladovine borova. Plaža nudi i sportske aktivnosti kao što su pedaline i vožnja kajakom.
 4. Šetalište Petrovac
  • Šetalište uz obalu je savršeno za večernje šetnje sa decom. Tu su brojne radnje sa sladoledom, suvenirima i mali zabavni parkovi. Šetalište je osvetljeno i bezbedno za decu.

Gde jesti?

 1. Restoran Jadran (Budva)
  • Ovaj poznati restoran na samoj obali nudi širok izbor svežih morskih plodova i tradicionalnih crnogorskih jela. Specijalni dečiji meni sa klasičnim favoritima poput pice, špageta i palačinki osiguraće da svaki član porodice pronađe nešto po svom ukusu. Pogled na more dodatno pojačava iskustvo.
 2. Konoba Catovica Mlini (Kotor)
  • Smešten u starom mlinu, ovaj restoran pruža jedinstvenu atmosferu i odličnu hranu. Prostrano dvorište sa igralištem omogućava deci da se igraju dok roditelji uživaju u specijalitetima od sveže ribe i lokalnih proizvoda.
 3. Restoran Galion (Kotor)
  • Sa terasom koja pruža spektakularan pogled na zaliv, ovaj restoran nudi rafinirane mediteranske specijalitete. Deca će uživati u ukusnim desertima, dok roditelji mogu probati vina iz bogate ponude. Posebna pažnja posvećena je porodicama, pa je usluga brza i ljubazna.

Gde se igrati?

 1. Igrališta na otvorenom
  • Park Slobode (Herceg Novi): Prostran park sa modernim igralištima, stazama za šetnju i kafićima za roditelje. Park je okružen zelenilom i pruža mnoštvo aktivnosti za decu, uključujući biciklizam i rolanje.
  • Tivat City Park: Savremeni park sa igralištima, fontanama i prostorom za piknik. Deca mogu trčati, igrati se na ljuljaškama i toboganima, dok roditelji uživaju u mirnom okruženju.
 2. Vodeni parkovi
  • Aquapark Budva: Ovaj vodeni park nudi raznovrsne tobogane, bazene i vodene atrakcije koje će obezbediti sate zabave za celu porodicu. Od najmanjih bazena za bebe do velikih tobogana za stariju decu i odrasle, Aquapark Budva ima nešto za svakoga.

Zašto deca vole Crnu Goru?

 1. Prirodne lepote
  • Crna Gora je dom spektakularnih pejzaža, od planina do mora, što pruža neograničene mogućnosti za istraživanje i učenje o prirodi. Nacionalni parkovi, jezera i planinski vrhovi pružaju deci priliku da se povežu sa prirodom na jedinstven način.
 2. Bogata istorija
  • Gradovi poput Kotora, Budve i Herceg Novog pružaju deci priliku da nauče o istoriji kroz zabavne ture i interaktivne muzeje. Stari grad Kotor, sa svojim uskim ulicama i srednjovekovnim zidinama, posebno je fascinantan za mlađe posetioce.
 3. Gostoprimstvo
  • Crnogorci su poznati po svojoj toplini i gostoprimstvu, što znači da ćete se uvek osećati dobrodošlo. Porodični hoteli, restorani sa dečijim menijima i mnoge aktivnosti prilagođene porodicama osiguravaju da svaki član porodice uživa u odmoru.
 4. Sigurnost
  • Crna Gora je relativno sigurna destinacija sa brojnim plažama i parkovima prilagođenim porodicama. To omogućava roditeljima da bezbrižno uživaju dok se deca igraju i istražuju.

Putovanje u Crnu Goru kombi prevozom

Kombi prevoz do Crne Gore je izuzetno praktičnan i udobno za porodice sa decom. Evo nekoliko razloga zašto je ovo odlična opcija:

 1. Fleksibilnost
  • Kombi prevoz omogućava veću fleksibilnost u pogledu vremena polaska i dolaska. Možete planirati putovanje prema svom rasporedu i praviti pauze kada god je to potrebno, što je izuzetno važno kada putujete sa decom.
 2. Udobnost
  • Moderni kombiji su opremljeni sa svim pogodnostima koje čine putovanje udobnim, uključujući klima uređaj, udobna sedišta i dovoljno prostora za prtljag. Deca mogu uživati u putovanju uz gledanje filmova ili igranje na tabletima.
 3. Ekonomičnost
  • Putovanje kombi prevozom je često ekonomičnije od putovanja automobilom ili avionom. Deljenje troškova prevoza sa drugim putnicima može značajno smanjiti ukupne troškove putovanja.
 4. Sigurnost
  • Kombi prevoz obezbeđuje profesionalne vozače koji poznaju rutu i lokalne puteve, što povećava sigurnost putovanja. Pored toga, kombiji su redovno održavani i opremljeni svim neophodnim sigurnosnim merama.
 5. Prilagođenost porodicama
  • Kombi prevoz je idealan za porodice jer omogućava lakše upravljanje prtljagom i udobnost za decu. Takođe, mnogi prevoznici nude dodatne usluge kao što su sedišta za decu i mogućnost rezervacije celog kombija za veću porodicu ili grupu.

Pozovite svoju porodicu na nezaboravan odmor u Crnu Goru i stvorite uspomene koje će trajati čitav život! Crna Gora je destinacija koja kombinuje avanturu, učenje i opuštanje, pružajući sve što vam je potrebno za savršen porodični odmor.

prevoz putnika

WhatsApp

kombi prevoz putnika

Viber

rezervacija karte

Tel