Grad Rijeka

Beograd Rijeka kombi prevoz putnika
Beo Prevoz Crna Gora

Autor: Beo Prevoz

Kategorije: Putovanja

Početna » Grad Rijeka

Grad Rijeka, treći po veličini u Hrvatskoj, smešten je na severnom Jadranu. Ovaj živopisni grad je poznat po svojoj bogatoj istoriji, kulturnoj raznolikosti i predivnoj luci. Ali iza sjaja poznatih turističkih atrakcija kriju se manje poznata mesta koja čekaju da budu otkrivena. Pripremite se za avanturu kroz neotkrivene kutke Rijeke, gde se prošlost i sadašnjost susreću u jedinstvenoj harmoniji.

Astronomski centar Rijeka: Putovanje kroz svemir

Jedan od najfascinantnijih skrivenih kutaka Rijeke je Astronomski centar Rijeka. Smešten na brdu Sv. Križ, ovaj centar nudi posetiocima priliku da zavire u dubine svemira. Bilo da ste ljubitelj astronomije ili jednostavno radoznali istraživač, zvjezdarnica i planetarijum centar pružaju nezaboravno iskustvo. Uz edukativne programe i radionice, ovo je savršeno mesto za porodične posete i istraživanje kosmičkih misterija.

Tunel ispod starog grada: Podzemna tajna Rijeke

Da li ste znali da Rijeka krije tajanstveni tunel ispod svog starog grada? Izgrađen tokom Drugog svetskog rata, ovaj tunel sada pruža posetiocima priliku da zakorače u prošlost. Tunel, koji se proteže ispod užurbanih ulica, nudi jedinstven uvid u istoriju grada i nezaboravno podzemno iskustvo. Istražite ovaj skriveni kutak i otkrijte deo istorije Rijeke koji ostaje skriven od pogleda većine turista.

Park prirode Učka: Oaza mira i prirodne lepote

Iako se tehnički ne nalazi u Rijeci, Park prirode Učka je neizostavan deo svake posete ovom delu Hrvatske. Smešten samo kratku vožnju od grada, Učka nudi spektakularne pejzaže, bogatu floru i faunu, kao i brojne planinarske staze. Poseban deo ovog parka je vidikovac Vojak, sa kojeg se pruža zapanjujući pogled na Kvarnerski zaliv, Istru i okolna ostrva. Idealno mesto za ljubitelje prirode i avanturiste.

Pozorište lutaka Rijeka: Magija za sve uzraste

Pozorište lutaka Rijeka nije samo za decu – ovo šarmantno pozorište pruža nezaboravna iskustva za sve uzraste. Smešteno u centru grada, pozorište nudi raznovrsne predstave, od klasičnih bajki do savremenih priča. Interaktivne predstave i kreativne radionice čine ovo mesto idealnim za porodične izlete i upoznavanje sa kulturnom scenom Rijeke.

Muzej informatike Peek&Poke: Raj za ljubitelje tehnologije

Muzej informatike Peek&Poke je pravo blago za sve ljubitelje tehnologije i nostalgije. Ovaj jedinstveni muzej, smešten u srcu Rijeke, nudi fascinantan pogled na razvoj informatike i računarstva. Od starih računara do retro video igara, svaki eksponat priča svoju priču. Posetioci mogu uživati u interaktivnim izložbama i vratiti se u prošlost, istražujući kako je tehnologija evoluirala kroz decenije.

Skriveni kutci riječkih parkova: Oaze mira

Rijeka je dom prelepih parkova koji nude mirne oaze daleko od gradske vreve. Parkovi kao što su park Vladimira Nazora i park Mlaka često su zanemareni od strane turista, ali pružaju savršeno mesto za opuštanje i uživanje u prirodi. Svaki park ima svoje jedinstvene karakteristike i skrivena mesta koja čekaju da budu otkrivena. Bilo da tražite mesto za piknik ili mirnu šetnju, riječki parkovi su pravi izbor.

Tarsatički principij: Rimsko nasleđe Rijeke

Tarsatički principij je arheološko nalazište koje otkriva rimsko nasleđe Rijeke. Smešteno u starom delu grada, ovo mesto pruža uvid u antičku istoriju grada. Ostatci rimskih zidina, mozaika i drugih artefakata govore o bogatoj prošlosti Rijeke. Poseta Tarsatičkom principiju je putovanje kroz vreme koje ne smete propustiti.

Prevoz Beograd – Rijeka: Udobnost i fleksibilnost

Planirate putovanje iz Beograda u Rijeku? Kombi prevoz Beograd Rijeka pruža udoban i siguran način da stignete do svog odredišta. Fleksibilnost polazaka i dolazaka omogućava vam da planirate svoje putovanje bez stresa. Bilo da putujete radi poslovnih obaveza ili užitka, kombi prevoz je idealan izbor za praktično i efikasno putovanje.

Događaji i festivali: Pulsirajući život Rijeke

Rijeka je poznata po svojim živopisnim događajima i festivalima koji donose energiju i dinamiku u grad. Riječki karneval, jedan od najstarijih i najpoznatijih u Evropi, privlači hiljade posetilaca svake godine. Pored toga, grad nudi brojne muzičke festivale, pozorišne predstave i sportske događaje koji čine Rijeku kulturnim središtem. Bez obzira na vreme posete, uvek ćete pronaći neki događaj koji će vas oduševiti.

Trsatska gradina: Pogled sa visine

Trsatska gradina je simbol Rijeke i mesto bogate istorije. Smeštena na brdu iznad grada, ova srednjovekovna utvrda pruža spektakularan pogled na grad i Kvarnerski zaliv. Gradina je savršeno mesto za šetnju, opuštanje i uživanje u prelepom pogledu. Uz bogatu istoriju koja seže do rimskog doba, Trsatska gradina je nezaobilazno mesto za sve posetioce Rijeke.

Korzo: Srce grada

Korzo je glavni gradski trg i pulsirajuća arterija Rijeke. Ovo pešačko područje prepuno je kafića, restorana i prodavnica, i idealno je mesto za šetnju i uživanje u atmosferi grada. Na Korzu se često održavaju različiti događaji i manifestacije, čineći ga središtem društvenog života Rijeke. Poseta Korzu pruža vam priliku da osetite pravi duh grada i uživate u njegovoj energiji.

Arhitektura Rijeke: Istorija kroz zgrade

Rijeka je grad bogate arhitekture koja odražava različite istorijske periode i stilove. Od baroknih crkava do modernih građevina, grad nudi fascinantan pogled na arhitektonsko nasleđe. Posebno se ističu Guvernerova palata, Stara gradska većnica i Crkva Svetog Vida. Šetnja kroz Rijeku pruža vam priliku da istražite i divite se njenoj arhitekturi.

Gradski muzej Rijeka: Uvod u prošlost

Gradski muzej Rijeka pruža dubok uvid u istoriju i kulturu grada. Smešten u prelepom zdanju, muzej nudi raznovrsne izložbe koje obuhvataju različite aspekte života u Rijeci kroz vekove. Poseta muzeju je odličan način da bolje razumete grad i njegov razvoj kroz istoriju. Muzej često organizuje i posebne događaje i radionice, što ga čini dinamičnim mestom za učenje i istraživanje.

Grad Rijeka je mesto pun iznenađenja i skrivenih kutaka koji čekaju da budu otkriveni. Od fascinantnih muzeja i istorijskih tunela do prelepih parkova i kulturnih institucija, Rijeka nudi nešto za svakoga. Iskoristite priliku da istražite ova manje poznata mesta i doživite Rijeku iz drugačije perspektive. Rijeka vas čeka sa otvorenim rukama i brojnim avanturama koje treba otkriti.

prevoz putnika

WhatsApp

kombi prevoz putnika

Viber

rezervacija karte

Tel